Acuzații de bullying la o școală din București. Părinții copiilor au protestat în fața clădirii și acuză conducerea unității de învățământ că nu ia măsuri împotriva unui elev care are un comportament agresiv

Situație fără precedent la o școală din București, unde părinții elevilor dintr-o clasă au protestat în această dimineață și nu și-au lăsat copiii să intre la ore. Oamenii sunt nemulțumiți că școala nu ia nicio măsură privind comportamentul agresiv al unui baiat. Asta deşi au făcut reclamații și petiții, iar trei cadre didactice au renunțat deja la clasă. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Părinții elevilor care învață în una dintre clasele de a patra din Școala gimnazială nr. 89 Nicolae Labis, din București s-au adunat să protesteze în fața școlii. Spun că un elev deranjează orele în fiecare zi și își agresează colegii.

GEORGE ENE – părinte: Este agresiv, agresează copiii, acest copil a fost ținut cu greu de doamna profesoară de engleză pentru că altfel se întâmplau lucruri mai grave. Noi am decis să nu mai intrăm la clasă atât timp cât acest elev e în clasă.

Părinții susțin că au făcut nenumărate reclamații către conducerea școlii, dar în zadar. Ba chiar că directoarea a fost nevoită, deseori, să-l țină pe băiat în biroul ei.

IOANA PETREA – părinte Copilul lovește cu picioare, scuipă, bate în catedră. Doamna învățătoare a plecat, au trebuit să primească o altă învățătoare, mulți copii sau transferat.

Părinții copilului acuzat de comportament agresiv nu au vrut să vorbească în fața microfonului. Alți părinți spun că tatăl își apără băiatul și susține că acesta reacționează la provocările celorlalți copii.

BOGDAN VASILINIUC – părinte: A fost un an de zile în care am tot făcut sesizări spre școala, directia copilului. Nu neapărat să fie dat afară, dar să se ia niște măsuri având în vedere atitudinea pe care am văzut-o la taică-su, nu cred că vorbește cineva cu el nici acasă.

Conducerea școlii nu a dat declarații. Dar Inspectoratul Școlar al Municipiului București a precizat că situația a fost monitorizată atent de-a lungul întregii perioade în care copilul a făcut probleme.

Prin telefon, ELENA STEFAN – purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar București: Având în vedere că și în acest an școlar elevul perturbă activitățile de învățământ, s-a constituit grupul de actiune conform Planului Național de combatere a violenței școlare. Astăzi a avut lor o primă întâlnire a acestui grup, s-au stabilit măsuri punctuale pentru perioada imediat următoare. Mâine va avea loc o nouă întâlnire la care vor participa și părinții elevului în cauză.

Din acest an școlar, Ministerul Educației va implementa Planul Național de combatere a violenței școlare. Printre măsuri se află raportarea anonimă a cazurilor de violență, dar și formarea profesorilor pentru gestionarea unor astfel de incidente.

La numărul de urgență 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiiilor.

The post Acuzații de bullying la o școală din București. Părinții copiilor au protestat în fața clădirii și acuză conducerea unității de învățământ că nu ia măsuri împotriva unui elev care are un comportament agresiv appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *