Plaja de la Costinești va fi extinsă și protejată de diguri. Lucrările vor costa aproximativ 100 de milioane de euro

Plaja îngustă din Costinești va rămâne o amintire. Vor fi construite diguri, plaja va fi înnisipată si lărgită, iar faleza din apropierea epavei va fi consolidată. Proiectul a început deja și are termen de finalizare un an și jumătate.

La Costinești se înghesuie în fiecare vară zeci de mii de turiști care găsesc cu greu un loc liber pe nisip. În unele zone, plaja aproape a dispărut, acoperită de mare. Iar faleza este într-un stadiu atât de avansat de degradare, încât risca în orice moment să se prăbușească peste turişti.

Toată plaja din Costinești a fost împrejmuită cu garduri metalice. Într-o primă fază, vor fi construite diguri perpendiculare pe mal.

Marius Stamat – managerul lucrărilor: Se lucrează la cele cinci diguri, care vor fi gata în primăvara anului 2025. Ulterior, după sezonul estival, în toamna anului viitor, se va începe înnisiparea.

După înnisipare, plaja din stațiunea Costinești, lungă de peste 2 km, va fi de nerecunoscut.

ANA-MARIA STANCU – corespondent TVR: În ultimii ani, valurile mării au ajuns până în dreptul falezei și erodaseră toată această zonă. Acum, faleza va fi consolidată. Plaja va avea o înălțime de trei metri și o lungime de peste 100m.

Construirea noilor diguri ar trebui să protejeze țărmul de puterea curenților. Așa că marea ar trebui sa fie mai liniștită.

NICOLAE SERAFIM – coordonatorul salvamarilor din Costineşti: N-am avut ca în Neptun, ca în Eforie, diguri să ne protejeze. Acum, având digurile acestea, ne va proteja de acel curent de nord de care aveam întotdeauna pericol.

Lucrările de la Costinești vor costa aproximativ 100 de milioane de euro. Fac parte din proiectul de lărgire și protecție a plajelor, care a mai inclus Mamaia, Eforie, Agigea, Olimp-Neptun, Venus și Cap Aurora.

The post Plaja de la Costinești va fi extinsă și protejată de diguri. Lucrările vor costa aproximativ 100 de milioane de euro appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *