Aurul, o investiție tot mai profitabilă, după ce prețul său a atins valori record

Aurul devine o investiţie tot mai profitabilă. Ajuns la valori record, acesta poate fi un pariu câştigător în faţa inflaţiei şi aproape la fel de sigur ca obligaţiunile de stat. Economiştii spun că metalul preţios ar trebui să reprezinte 2% din averea unei persoane, iar recomandarea lor este ca investiţa să se facă în lingouri sau acţiuni pe bursă şi mai puţin în bijuterii.

Un gram de aur este cotat de Banca Naţională la o valoare de peste 370 de lei, ceea îl face tot mai atractiv pentru cei care vor să facă astfel de investiţii.

Claudiu Cazacu – consultant de strategie al unei companii de investiţii: Avem o tendinţă de scădere a dobânzilor şi când dobânzile nominale sunt mari, aurul tinde să aibă perfomanţă mai slabă. Când dobânzile se diminuează, apetitul pentru aur creşte. În plus, avem şi o serie de tensiuni geopolitice la niveluri fără precedent.

Numai de la începutul lunii septembrie, preţul gramului de aur a crescut cu mai bine de 3 procente. Însă, dacă e să facem comparaţie cu acum 5 ani, valoarea lui s-a dublat.

Magazinele de profil spun că în prezent înregistrează o creştere cu peste 50 la sută a numărului de clienţi noi, comparativ cu aceaşi perioadă a anului trecut.

Victor Dima – manager de trezorerie: Investiţia în aur este o investiţie pe termen lung. Vorbim de 5, 10 ani. Din ce am văzut în ultima perioadă, cel puţin de la începutul anului, creşterea este constantă.

Investitorii, dar şi băncile centrale, îl văd ca pe un activ de siguranţă şi continuă să-l adauge la propriul portofoliu. Aurul este considerat o investiţie sigură, în comparație cu cele afectate de inflație.

Adrian Asoltanie – trainer în educație financiară: Investiţia prin bijuterii este cea mai slabă variantă de a cumpăra aur, pentru că plătim TVA, în primul rând. Aurul în format fizic ca şi investiţie lingori sau monede – produse investiţionale nu conţin TVA şi foarte important unde îl vând. În cazul bijuteriilor probabil că vom ajunge vom ajunge pe la amanet.

Datele Consiliului Mondial al Aurului arată că, numai în prima jumătate a anului, cererea de acest metal prețios s-a apropiat de 2.500 de tone.

The post Aurul, o investiție tot mai profitabilă, după ce prețul său a atins valori record appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *