Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor publica corespondenţele purtate cu Constantin Noica

Scriitorii Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor publica, într-un volum de carte comun, corespondenţele pe care le-au purtat cu filosoful, poetul, eseistul, publicistul şi scriitorul Constantin Noica.

Andrei Pleşu a declarat, joi seară, în prima zi a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere – FILIT de la Chişinău, că lucrează, alături de Gabriel Liiceanu, la cartea de corespondenţe cu Constantin Noica, subliniind că volumul va „spune multe despre epoca în care se petreceau aceste schimburi de scrisori”.

Acum lucrăm şi sper să terminăm cu bine acest efort pe care îl facem împreună, dar nu înseamnă că scriem împreună, ci doar ne ajutăm reciproc. Vom scoate un volum de corespondenţe cu Constantin Noica, scrisorile lui către fiecare dintre noi şi ale noastre către el. E un volum care spune multe despre epoca în care se petreceau aceste schimburi de scrisori, spune multe despre Constantin Noica şi despre noi. Lucrăm împreună, ne sfătuim ce să punem, cum să le formulăm„, a mărturisit Pleşu.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere – FILIT este organizat pentru al doilea an consecutiv la Chişinău, fiind o extensie a festivalului găzduit de 11 ani la Iaşi. Sursa: Agerpres

The post Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor publica corespondenţele purtate cu Constantin Noica appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *