Iranul nu va rămâne indiferent în cazul izbucnirii unui război la scară mare în Liban (şeful diplomaţiei iraniene)

Iranul nu va rămâne indiferent în cazul izbucnirii unui război la scară mare în Liban, a declarat ministrul de externe iranian Abbas Araghchi, informează vineri dpa.

Araghchi a făcut această declaraţie în timpul unei reuniuni a miniştrilor de externe la New York, a anunţat vineri ministerul său, scrie Agerpres.

El a cerut de asemenea ca împotriva Israelului să fie impuse sancţiuni comerciale şi privind livrările de armament. Araghchi a acuzat comunitatea internaţională de lipsă de atitudine şi de eşec în ceea ce priveşte un potenţial armistiţiu.

Regimul de la Teheran este considerat cel mai important susţinător al mişcării şiite Hezbollah din Liban. Cu toate acestea, analişti consideră puţin probabil ca Iranul să vină în ajutorul Hezbollah chiar şi în eventualitatea unui război.

Noul guvern iranian condus de preşedintele Masoud Pezeshkian se confruntă cu o gravă criză economică şi încearcă o apropiere de Occident.

Mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a lansat sute de rachete şi obuze asupra Israelului în ultimele zile, pe fondul intensificării tensiunilor în sudul Libanului.

Începând de luni, bombardamente intense israeliene au vizat bastioane ale mişcării şiite din sudul şi estul Libanului, precum şi din suburbiile de sud ale Beirutului. Loviturile israeliene s-au soldat cu sute de morţi, potrivit Libanului. 

The post Iranul nu va rămâne indiferent în cazul izbucnirii unui război la scară mare în Liban (şeful diplomaţiei iraniene) appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *