Conflictele continuă în Orientul Mijlociu. Analişti: Şansele ajungerii la un armistiţiu sunt minime

Teroriştii Hezbollah au continuat atacurile asupra nordului Israelului, iar armata israeliană a bombardat, din nou, poziţiile grupării pro iraniene din Liban. În acest timp, rebelii Houthi din Yemen au tras o rachetă spre Israel. Israelul a atacat şi poziţii ale teroriştilor din Siria, în atac fiind ucişi cel puţin cinci soldaţi sirieni, potrivit autorităţilor de la Damasc. Pe fondul intensificării atacurilor, şansele ajungerii la un armistiţiu sunt minime, potrivit analiştilor politici.

Sistemul israelian de apărare a interceptat mai multe rachete trase dinspre Liban spre oraşul Haifa, din nordul Israelului. Exploziile rezultate după interceptarea rachetelor trase de Hezbollah au putut fi văzute şi auzite de locuitorii din nordul Israelului.

De asemenea, armata israeliană a interceptat şi distrus o rachetă trasă de rebelii houthi din Yemen.

Pe fondul acestor atacuri, preşedintele francez a cerut oprirea ostilităţilor.

Emmanuel Macron: Aş dori să reiterez solidaritatea noastră cu poporul libanez. Franţa, care a fost întotdeauna clară şi a condamnat ferm şi sistematic toate loviturile şi acţiunile Hezbollah, care au afectat, de asemenea, populaţia libaneză şi Israelul, Franţa se opune ca Libanul să devină o nouă Gaza. Israelul trebuie să oprească loviturile şi Hezbollah trebuie să iasă din logica ripostelor.

Şi premierul Marii Britanii a făcut apel la părţile implicate în conflict să înceteze focul.

Keir Starmer: Fac apel la Israel şi Hezbollah. Opriţi violenţa. Faceţi un pas înapoi. Trebuie să asistăm la o încetare imediată a focului pentru a face spaţiu unui aranjament diplomatic. Colaborăm cu partenerii noştri în acest sens, pentru că escaladare în continuare nu serveşte nimănui.

Totuşi, potrivit presei britanice, dacă ieri erau speranţe că se va putea ajunge la un armistiţiu, prin eforturi diplomatice, situaţia de azi era total diferită.

The post Conflictele continuă în Orientul Mijlociu. Analişti: Şansele ajungerii la un armistiţiu sunt minime appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *