BEC: Iohannis poate candida la alegerile parlamentare pe listele unui partid, fără să fie membru

Oricine, chiar şi preşedintele Klaus Iohannis, poate candida pe lista de partid, fără să fie membru, dar nu va fi considerat candidat independent. Asta ar fi decis Biroul Electoral Central, potrivit unor surse, în urma unei şedinţe care a durat aproape 6 ore. Între timp însă şeful statului a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie şi îşi va încheia mandatul la termen.

Potrivit deciziei BEC, o persoană poate candida pe lista de partid fără să fie membru de partid, dar nu va fi considerat candidat independent.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat vineri că nu va demisiona și nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia BEC.

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

The post BEC: Iohannis poate candida la alegerile parlamentare pe listele unui partid, fără să fie membru appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *