Donald Trump a subliniat, la întâlnirea cu Zelenski, că are relații solide cu liderii Ucrainei și Rusiei. El susţine că va pune capăt războiului în Ucraina, dacă va fi reales

Alături de Volodimir Zelenski în Trump Tower, fostul președinte Donald Trump a subliniat că are o „relație foarte bună” atât cu președintele ucrainean, cât și cu președintele rus Vladimir Putin, precizând că el crede că poate găsi o soluție la război „care să fie bună pentru ambele părți” dacă va fi ales în noiembrie, potrivt CNN.

„Avem o relaţie foarte bună (cu Zelenski) şi, aşa cum ştiţi, eu am, de asemenea, o relaţie foarte bună cu preşedintele (rus Vladimir) Putin”.”Şi cred că dacă vom câştiga (alegerile), vom soluţiona asta foarte repede”, a susţinut în continuare Donald Trump, făcând referire la războiul declanşat de Rusia contra Ucrainei.

”Să sperăm că vom avea o victorie bună, pentru că dacă cealaltă parte câștigă, nu cred că vei avea victorii cu nimic, ca să fiu sincer cu tine. (…) Cred că putem rezolva ceva care este bun pentru ambele părți. Este timpul”, a continuat Trump.

Zelenski a primit sprijinul lui Biden şi Harris, înainte de întâlnirea cu Trump. Acesta a prezentat planul de victorie

Președintele american Joe Biden l-a primit în Biroul Oval de la Casa Albă pe omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski. Cu această ocazie, Biden a anunțat un nou ajutor militar pentru Kiev, de aproximativ 8 miliarde de dolari. Totuși, liderul de la Casa Albă nu a spus dacă va permite Ucrainei să folosească rachetele cu rază lungă de acțiune americane pentru atacuri în interiorul Rusiei. Liderul de la Kiev a avut o întrevedere și cu Kamala Harris, iar actualul vicepreşedinte a reafirmat susținerea pentru Ucraina în războiul cu Rusia.

Suntem de acord să spunem că trebuie să punem capăt războiului în Ucraina„, a reacţionat preşedintele Zelenski. Acesta i-a prezentat joi preşedintelui democrat Joe Biden şi candidatei democrate la preşedinţie Kamala Harris ceea ce el numeşte „planul de victorie” al Ucrainei în acest război, despre care nu a oferit public detalii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit vineri cu fostul președinte Donald Trump deoarece Ucraina dorește să conteze pe Statele Unite în războiul său împotriva Rusiei – indiferent de cine va ocupa Casa Albă în ianuarie.

”Este foarte important să comunicăm, să împărtășim tot planul, toți pașii noștri, modul în care putem consolida Ucraina”, a spus Zelenski în remarcile făcute alături de Trump la New York. ”Și, desigur, trebuie să decidem acum, pentru că după noiembrie, nu știm cine este, doar americanii decid cine va fi președinte, dar înțelegem că până în noiembrie, nu-l putem opri pe Putin. Trebuie să o facem. Vom încerca pe câmpul de luptă cu soldații noștri eroici. Dar înțelegem că, după noiembrie, trebuie să decidem și sperăm că forțele Statelor Unite vor fi foarte puternice și contăm pe asta. Acesta este motivul pentru care am decis să mă întâlnesc cu ambii candidați”.

Întâlnirea sa cu Trump a avut loc la o zi după ce s-a întâlnit la Casa Albă atât cu președintele Joe Biden, cât și cu vicepreședintele Kamala Harris.

Cu privire la război, Trump a spus: ”Trebuie să se încheie. La un moment dat, trebuie să se încheie”. Trump a sugerat anterior că Ucraina ar trebui să renunțe la unele teritorii în favoarea Rusiei pentru a pune capăt războiului. ”Trece prin iad, iar țara sa a trecut prin iad. Este teribilă întreaga situație”.

Zelenski, despre ultimul ajutor militar din partea SUA: Vom utiliza această asistență în mod eficient şi transparent

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ajutorul militar de aproape 8 miliarde de dolari anunțat joi de SUA va ajuta țara sa să obțină victoria împotriva Rusiei.

The post Donald Trump a subliniat, la întâlnirea cu Zelenski, că are relații solide cu liderii Ucrainei și Rusiei. El susţine că va pune capăt războiului în Ucraina, dacă va fi reales appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *