Papa Francisc, vizită la Bruxelles. Regele Belgiei a condamnat abuzurile comise de preoții catolici asupra minorilor. ”O suferinţă teribilă”

Papa Francisc se află în Belgia. Este cea de-a 46-a vizită externă de când se află la șefia bisericii catolice. Suveranul Pontif a fost primit la Bruxelles de către regele Belgiei și soția acestuia și s-a întâlnit cu premierul țării și alți oficiali. Presa de la Bruxelles subliniază că nici regele și nici premierul Belgiei nu l-au menajat pe înaltul oaspete și au condamnat în discursurile lor abuzurile comise de preoții catolicei asupra minorilor.

Ceea ce trebuia să fie o vizită de mare importanță pentru Papa Francisc, mai ales că avea loc la 30 de ani de la vizita la Bruxelles a Papei Ioan Paul al Doilea, a devenit un episod care a reamintit lumii de abuzurile comise de preoții catolici asupra minorilor. Acest subiect dureros a fost menționat de către regele Belgiei, mai ales că țara sa a fost una în care abuzurile s-au derulat ani de zile.

Regele Philippe, suveranul Belgiei: O suferinţă teribilă a fost provocată copiilor, o suferinţă pe care o vor purta tot restul vieţii. La fel şi victimele adopţiilor forţate. S-a mers prea departe, prea mult timp, până când strigătele lor după ajutor să fie auzite sau recunoscute.

Papa a cerut ca lucrurile să revină la normal și astfel de abuzuri, la care au fost supuși minorii, să nu se mai întâmple.

Papa Francisc: Ruşinea abuzului, a abuzului asupra minorilor. Ne gândeam la timpurile sfinţilor nevinovaţi şi spuneam: Ce tragedie, ce a putut face regele Irod. Dar astăzi, chiar în interiorul Bisericii este această crimă. Bisericii trebuie să îi fie ruşine şi să să ceară iertare şi să încerce să rezolve această situaţie cu smerenie creştinească.

Pe de altă parte, regele Belgiei l-a lăudat pe Papa Francisc, pe care l-a numit un pelerin al păcii, reconcilierii și dreptății.

The post Papa Francisc, vizită la Bruxelles. Regele Belgiei a condamnat abuzurile comise de preoții catolici asupra minorilor. ”O suferinţă teribilă” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *