China cere părţilor să prevină extinderea conflictului, după uciderea liderului Hezbollah

China face apel la părţile implicate în conflictul din Orientul Mijlociu, în special la Israel, „să ia măsuri imediate pentru a calma situaţia şi a preveni extinderea conflictului sau chiar scăparea sa de sub control”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe într-un comunicat, citat de AFP.

„China urmăreşte acest caz cu mare atenţie şi este profund îngrijorată de escaladarea tensiunilor în regiune”, adaugă acesta, după uciderea liderului Hezbollah.

Hezbollah, puternica grupare şiită aliată a Hamasului palestinian în război cu Israelul în Fâşia Gaza, a confirmat sâmbătă moartea liderului său Hassan Nasrallah într-un bombardament israelian de o forţă fără precedent, vineri, în suburbiile sudice ale Beirutului, bastionul mişcării.

Duminică, armata israeliană a anunţat că efectuează „zeci” de noi raiduri împotriva Hezbollah în Liban.

În total, 33 de persoane au fost ucise şi 195 rănite sâmbătă de loviturile israeliene în Liban, a anunţat în cursul serii Ministerul Sănătăţii din această ţară.

sursa Agerpres

The post China cere părţilor să prevină extinderea conflictului, după uciderea liderului Hezbollah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *