Hamas anunţă că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian în sudul ţării, unde armata israeliană efectuează raiduri împotriva mişcării şiite libaneze Hezbollah, informează AFP.

„Fatah Sharif Abou al-Amin, liderul Hamas din Liban şi membru al conducerii mişcării în străinătate, a fost ucis într-un atac aerian care a avut ca ţintă întreaga familie în locuinţa sa din tabăra de refugiaţi Al-Bass din sudul Libanului”, indică un comunicat de presă al Hamas, citat de EFE.

Hamas terrorist organization announces the death of its commander Fateh Sharif Abu Al-Amin, leader of the Hamas Movement in Lebanon, eliminated by an #IAF airstrike in El-Buss, southern #Lebanon

Fateh Al-Sharif also served as the head of the @UNRWA teachers union in Lebanon. pic.twitter.com/RUcQL5i1mP

— Aleph א (@no_itsmyturn) September 30, 2024

Reuters menţionează că, alături de liderul Hamas din Liban, în atacul israelian efectuat în primele ore ale zilei de luni şi-au pierdut viaţa soţia, fiul şi fiica sa.

Agenţia oficială libaneză ANI a raportat un atac aerian asupra taberei de refugiaţi aflat în apropierea oraşului Tir din sudul ţării.

Un alt important lider Hezbollah a fost ucis în Liban. SUA l-au desemnat pe Nabil Kaouk terorist global în 2020

Decapitarea organizaţiei teroriste Hezbollah continuă şi după eliminarea liderului sau. Miliţiile şiite din Liban au confirmat moartea unui alt oficial de rang înalt al Hezbollah în timpul bombardamentelor de ieri. Asta face şi mai dificilă replierea la nivel de conducere a organizaţiei teroriste. În plus, Iranul a confirmat că unul dintre comandanţii Garzii revoluţionare, care se afla cu Nasrallah în timpul atacului, a fost ucis. Israelul este în alertă maximă după ce puterea de la Teheran promite că se va răzbuna.

The post Hamas anunţă că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *