Burduja: “De dimineață, la primele ore, erau aproximativ 27.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică”

Episodul de vreme rea s-a dovedit mai ușor decât previziunile autorităților și ale specialiștilor. Pe parcursul nopții, oamenii au primit mesaje RO-ALERT de avertizare care anunțau situații grave, dar au trecut noaptea cu bine. Mare parte din coduri au expirat, vremea s-a răcit mult, iar ploile se restrâng mai ales spre estul țării.

Mii de locuințe au rămas, însă, fără alimentare cu energie electrică. Ministrul Energiei Sebastian Burduja a precizat, la TVR INFO, că aproximativ 27.000 de gospodării erau nealimentate cu energie electrică în această dimineață și că “toți operatorii de distribuție sunt cu echipe suplimentare în teren și lucrează”.

Pe liniile de înaltă tensiune nu sunt probleme. Pe liniile de medie și joasă tensiune sunt câteva problem care au loc la nivelul mai multor operatori de distribuție. Astăzi de dimineață, la primele ore, erau aproximativ 27.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică. Toți operatorii de distribuție sunt cu echipe suplimentare în teren și lucrează acolo unde condițiile meteo permit acest lucru în condiții de securitate. Le-am cerut să aibă grijă, pentru că echipele sunt formate tot din oameni și nu vrem să punem în pericol viața nimănui”, a explicat Burduja.

The post Burduja: “De dimineață, la primele ore, erau aproximativ 27.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *