Mircea Fechet: Situația s-a schimbat în bine. Toată lumea, astăzi, se poate întoarce acasă, nu avem pagube însemnate

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat la TVR INFO, că situația s-a schimbat în bine și codul roșu de ploi a fost ridicat. Ministrul consideră că a fost depășit cu bine momentul critic al inundațiilor și persoanele evacuate se pot întoarce astăzi acasă.

Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii meteorologi putem să spunem că situația s-a schimbat în bine, nu mai avem decât avertizări cod portocaliu, este o veste extraordinară pentru toată lumea, mai ales în ceea ce privește județul Galați unde a fost emisă avertizare de cod roșu în cursul zilei de ieri, avertizare in baza căreia s-au luat măsuri de precauție suplimentare ieri acolo. Spun eu că toată lumea, astăzi, se poate întoarce acasă, nu avem pagube însemnate, a declarat, la TVR INFO, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Tot ceea ce s-a amenajat acolo, în aceste două săptămâni, pentru că au fost foarte multe cursuri de ape colmatate, au fost foarte multe poduri și podețe nu mai asigurau o secțiune de scurgere suficientă. S-a lucrat zi și noapte și astăzi dimineață am fost personal în județul Galați, la Pechea, la Slobozia Conachi unde nu ploua foarte tare, dar nici nu aveam cum să evaluăm cât vor mai dura precipitațiile (…) Vremea, este adevărat, a fost mai bună decât se anticipa, (…) putem spune că am depășit cu bine această situație, asta este concluzia mea personală, a declarat la TVR INFO, Mircea Fechet.

Peste 6000 de persoane evacuate din cauza inundațiilor. Vremea a afectat peste 100 de localități din 28 de județe

Episodul de vreme rea s-a dovedit mai ușor decât previziunile Autorităților și aLe specialiștilor, chiar dacă pe parcursul nopții oamenii au primit mesaje Ro-Alert de avertizare. Inspectoratul pentru Situații de Urgentă anunţă că au fost evacuate peste 6.000 de persoane din 28 de localități aflate în 4 județe. Totuși, efectele vremii s-au înregistrat în peste 100 de localități din 28 de județe, plus Capitala.

The post Mircea Fechet: Situația s-a schimbat în bine. Toată lumea, astăzi, se poate întoarce acasă, nu avem pagube însemnate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *