Diplomaţia iraniană anunță că Teheranul nu va desfăşura luptători în Liban şi în Fâşia Gaza pentru a înfrunta Israelul

Iranul nu va desfăşura luptători în Liban şi în Fâşia Gaza pentru a-şi înfrunta inamicul jurat, Israelul, a declarat luni diplomaţia iraniană, în condiţiile în care Israelul lansează lovituri aeriene împotriva grupărilor pe care Teheranul le sprijină în regiune, relatează AFP.

Guvernele Libanului şi Palestinei au capacitatea şi puterea necesare pentru a face faţă agresiunii regimului sionist şi nu este nevoie să fie desfăşurate forţe auxiliare sau voluntare iraniene„, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Nasser Kanani, în cadrul unei conferinţe de presă.

Israelul a lansat mai multe lovituri aeriene în ultimele zile împotriva grupărilor aliate şi susţinute de Iran – mişcarea şiită Hezbollah din Liban şi rebelii houthi din Yemen.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis vineri într-o lovitură israeliană la periferia de sud a Beirutului, un bastion al mişcării şiite înarmate şi finanţate de Iran.

Nu am primit nicio cerere şi ştim că nu au nevoie de ajutor din partea forţelor noastre expediţionare„, a adăugat Kanani.

Un agent israelian l-ar fi marcat pe Nasrallah, printr-o strângere de mână, cu o substanţă specială de urmărire

Un presupus agent israelian care l-ar fi întâlnit pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, şi a dat mâna cu el, i-ar fi aplicat cu acest prilej o substanţă care să permită Israelului să-l urmărească, a relatat luni postul de televiziune israelian i24News.

În lovitura aeriană de vineri împotriva liderului Hezbollah a fost ucis şi generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, comandant adjunct al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Regimul sionist uzurpator nu va rămâne fără răspuns pentru crimele pe care le-a comis împotriva poporului iranian, a forţelor de rezistenţă (grupuri pro-iraniene din regiune), a cetăţenilor şi a militarilor iranieni„, a promis Kanani.

Preşedintele iranian Masoud Pezeshkian a vizitat luni biroul Hezbollah din Teheran „pentru a-i aduce un omagiu” lui Hassan Nasrallah, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului.

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a declarat că uciderea lui Nasrallah „nu va fi în zadar”, iar prim-vicepreşedintele Mohammad Reza Aref a avertizat că moartea acestuia va duce la „distrugerea” Israelului. Preluare Agerpres

Hamas anunţă că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat luni că liderul său din Liban a fost ucis într-un atac aerian în sudul ţării, unde armata israeliană efectuează raiduri împotriva mişcării şiite libaneze Hezbollah.

The post Diplomaţia iraniană anunță că Teheranul nu va desfăşura luptători în Liban şi în Fâşia Gaza pentru a înfrunta Israelul appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *