Surse: Compania ungară de stat MVM a ajuns la un acord pentru achiziționarea diviziei de furnizare de gaze și energie electrică a E.ON România

Mişcare extrem de importantă pe Piaţa de energie românească. Vorbim despre o achiziție importantă în care este implicată Budapesta. Compania ungară de stat MVM, controlată de guvernul Viktor Orban, a ajuns la un acord pentru achiziționarea diviziei de furnizare de gaze și energie electrică a E.ON România, conform surselor citate de G4Media și Economedia.

Această tranzacție, care urmează să fie anunțată oficial în câteva luni, va necesita aprobarea autorităților române, inclusiv a Consiliului Concurenței și a Comisiei pentru examinarea investițiilor străine directe.

E.ON Energie România, parte a grupului german E.ON, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din țară, având un portofoliu de aproximativ 3,4 milioane de clienți. În martie 2024, compania germană a anunțat că analizează posibilitatea de a vinde afacerea de furnizare din România, în cadrul unei „revizuiri strategice”.

lte companii, precum Romgaz și OMV Petrom, s-au arătat, de asemenea, interesate de achiziția diviziei E.ON. Cu toate acestea, MVM a reușit să ajungă la un acord, consolidându-și astfel poziția pe piața energetică din România.

Reprezentanții E.ON nu au comentat public pe marginea acestei tranzacții, iar MVM nu a fost disponibilă pentru comentarii la momentul contactării. În ultimii ani, MVM a făcut pași strategici prin achiziționarea unor companii străine active în Ungaria, inclusiv portofoliul local al E.ON în 2022.

Această mișcare face parte dintr-o tendință mai largă de consolidare a pieței de furnizare de energie din România, unde, recent, au avut loc mai multe exit-uri notabile. De exemplu, Enel a vândut toate afacerile sale din România către PPC, iar CEZ a vândut divizia de furnizare către fondul australian Macquarie, care a fost ulterior achiziționat de Premier Energy.

The post Surse: Compania ungară de stat MVM a ajuns la un acord pentru achiziționarea diviziei de furnizare de gaze și energie electrică a E.ON România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *