Israelul solicită evacuarea a 30 de sate din sudul Libanului. „Orice casă folosită de Hezbollah pentru nevoile sale militare poate fi vizată”

Purtătorul de cuvânt militar al Israelului a ordonat locuitorilor din aproximativ 30 de sate de frontieră din sudul Libanului să se evacueze, spunându-le să se îndrepte spre nord de râul Awali, la aproape 35 de mile de graniță, în timp ce Israelul a efectuat ceea ce a declarat a fi raiduri „limitate” în Liban.

Râul Awali se află puțin mai la nord de Sidon, departe de ceea ce este considerat în prezent teatrul de luptă din Liban. Nu este clar de ce Israelul a cerut locuitorilor din anumite orașe din sud, și nu celor învecinate, să evacueze, și nici de ce le-a ordonat să evacueze atât de departe spre nord.

Pe lângă cele 30 de sate menționate de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, multe sate de la sud de râul Awali, inclusiv Sidon și orașul Tyr din sud, nu au fost invitate să evacueze.

„IDF nu dorește să vă facă rău și, pentru propria dvs. siguranță, trebuie să vă evacuați imediat casele”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, într-o postare pe X, adăugând că Israelul va spune rezidenților când se pot întoarce acasă.

„Oricine se află în apropierea membrilor Hezbollah, a instalațiilor și a echipamentelor de luptă își pune viața în pericol. Orice casă folosită de Hezbollah pentru nevoile sale militare este de așteptat să fie vizată”, a adăugat el.

Anunțul de la prânz a venit după ce israelienii le-au spus locuitorilor să nu se deplaseze spre sud dincolo de râul Litani, la aproximativ 32 de kilometri de linia albastră trasată de ONU care separă Libanul de Israel.

Timp de aproape un an, israelienii au cerut ca Hezbollah să fie îndepărtat din zona de la sud de râul Litani, deoarece luptătorii au folosit-o ca loc de pregătire pentru atacuri cu rachete asupra nordului Israelului. Hezbollah a respins până acum cererea.

The post Israelul solicită evacuarea a 30 de sate din sudul Libanului. „Orice casă folosită de Hezbollah pentru nevoile sale militare poate fi vizată” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *