A murit fostul președinte PER, Dănuț Pop

Fostul președinte al Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, a murit marți, în urma unei boli necruțătoare.

Vicepreședintele PER, Orhideea Maria Nebuneli-Pop, a anunțat decesul, marți, pe Facebook.

„Cu părere de rău, astăzi ne luăm rămas bun de la președintele Partidului Ecologist Român, care a fost și nașul meu de cununie, Dănuț Pop, un om de o integritate exemplară, un lider devotat și un suflet mare care a lăsat o amprentă adâncă în sufletele celor care l-au cunoscut. Dănuț Pop a fost un lider cu o viziune clară, luptând neobosit pentru valorile ecologiste și pentru un viitor mai verde și mai sustenabil pentru România. De-a lungul carierei sale, a adus în discuție probleme importante legate de protecția mediului, conservarea naturii și sănătatea publică, răspunderea magistraților contribuind semnificativ la conștientizarea acestor teme în rândul publicului și al decidenților politici. Sub conducerea sa, Partidul Ecologist Român a devenit o voce importantă în politica românească, promovând un model de dezvoltare sustenabilă și respect pentru natură”, a scris aceasta.

Pe maramureșanul Dănuț Pop, fostul președinte al Partidului Ecologist Român (PER), l-am cunoscut acum ani buni. Credința în Dumnezeu și iubirea de Țară a fostul liantul care ne-a unit din prima clipă în care ne-am cunoscut. Am trăit alături și clipe bune și clipe grele, și, în ciuda faptului că ne-am contrat deseori pe teme politice a fost mereu un om drag sufletului meu.
Ca și mine, avea un stil direct de a spune lucrurilor pe nume, fără menajamente. Chiar dacă uneori avea o gură mai „păcatoasă”, avea un suflet de aur. Și mai avea o calitate: o putere de muncă extraordinară. În plus, nu purta ranchiuna nici măcar celor cărora le făcuse bine în viață, dar l-au trădat sau i-au înscenat un dosar penal. Chiar și atunci când a suferit din cauza celor în care avusese încredere, avea puterea să zâmbească, să uite și să ierte.
Datorită lui, PER – printre primele partide înființate în România – a reușit să rămână pe scena politică în ciuda piedicilor și a unor interese meschine.
La un moment dat, din cauza freamătul vieții, s-a îmbolnăvit.
A fost nevoit să predea PER și să caute cu disperare să scape de boala care-i măcina sănătatea.
În ciuda bolii care îl ucidea zi de zi, a luptat și a zâmbit până în ultima clipă, cu speranța că va reuși să stea până la adânci bătrâneți alături de familia sa.
Dar nu a fost să fie…
Acum câteva minute s-a dus la Cer …
Ultima lui dorință a fost aceea de a fi înmormântat acolo unde s-a născut, alături de străbunii săi, în Mireșu Mare din Oașul sau drag, acolo unde credința în Dumnezeu și dragostea de Țară sunt neclintite de secole.
Drum lin printre stele, ROMÂN ADEVĂRAT! – scrie pe facebook politicianul AUR, Ovidiu Zară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *