Toni Greblă: 5 octombrie, data limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidenţiale, la BEC

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat marţi că data limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidenţiale la BEC este 5 octombrie. De asemenea, 10 octombrie, termenul limită pentru înscrierea pe site-ul AEP a cetăţenilor cu drept de vot care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, pentru a vota prin corespondenţă.

Toni Greblă a declarat că data limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidenţiale este 5 octombrie.

”În data de 5 octombrie, la sfârşitul zilei, ora 24.00, este termenul limită pentru depunerea candidaturilor şi a semnelor electorale la BEC. Pe 8 octombrie este data de depunere a contestaţiilor care se fac pentru alegerile pentru preşedintele României, la CCR şi după un interval de 3 zile, candidaturile rămân definitive, dacă nu sunt invalidate de către Curte” a spus Greblă.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și, respectiv 8 decembrie. Între cele două tururi, pe 1 decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare.

The post Toni Greblă: 5 octombrie, data limită pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidenţiale, la BEC appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *