Răcirea bruscă a vremii a adus și un val de viroze. Medicii recomandă evitarea aglomerațiilor și vaccinarea

Toamna vine cu dureri în gât, tuse și stranuturi în cascadă. Sunt primele semne ale răcelilor și virozelor, care nu întârzie să apară în acest sezon. Copiii care au intrat pentru prima oară în colectivitate sunt cei mai sensibili, dar și vârstnicii cu boli cronice. O vizită la medicul de familie, încă de la primele simptome, este recomandată pentru prevenirea complicațiilor.

Răcirea bruscă a vremii la mijlocul lui septembrie a adus și un val de viroze, atât în rândul copiilor, cât și al adulților.

Peste noapte, în fața cabinetelor medicale se adună tot mai mulți pacienți cu semne de răceală.

Importanța vitaminei D. Medicul Valeria Herdea: Vitamina D intervine în aproape toate procesele noastre de dezvoltare, de creștere, de maturare

În sezonul rece este perioada perfectă să luăm vitamina D. Este una din substanțe importante pentru sănătatea noastră. Medicul Valeria Herdea a explicat în emisiunea Ca n Viață unde putem găsi această substanță și ce cantitate ar trebui să luăm.

Și pentru că e mai bine să previi, decât să tratezi, medicii recomandă evitarea aglomerațiilor în această perioadă, dar și cure de vitamina C și D, precum și vaccinarea antigripală și antipneumococică.

La fel de important este că părinții să nu-și trimită copiii în colectivitate atunci când sunt bolnavi. Se previne astfel și răspândirea virusurilor, dar este grăbită și vindecarea celor mici.

Câteva zile de repaus și îngrijire acasă îi pun pe copii pe picioare, fără tratamente complicate.

Studiu: Pandemia COVID-19 a afectat creierul adolescenților. Se observă o îmbătrânire mai rapidă a cortexului cerebral

Efectele pandemiei asupra adolescenților au fost profunde – numeroase studii au documentat rapoarte privind probleme legate de sănătatea lor mintală, viața socială și multe altele.

The post Răcirea bruscă a vremii a adus și un val de viroze. Medicii recomandă evitarea aglomerațiilor și vaccinarea appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *