Iranul confirmă că a lansat 200 de rachete împotriva Israelului. Teheranul a avertizat împotriva oricărei intervenţii militare pe teritoriul său

Iranul a lansat 200 de rachete împotriva Israelului în atacul său de marţi seară, a anunţat televiziunea de stat iraniană, scrie AFP.

La rândul său, armata israeliană afirmase anterior că Iranul a tras în jur de 180 de rachete în direcţia teritoriului său şi că majoritatea au fost interceptate.

La Washington, Departamentul american al Apărării a estimat că Iranul a lansat marţi de două ori mai multe rachete asupra Israelului decât în cursul precedentului său atac din aprilie.

Potrivit primelor informaţii de care dispune Pentagonul, „Israelul a fost în măsură să intercepteze majoritatea rachetelor” care au pătruns pe teritoriul său, a adăugat el, menţionând că navele americane au tras în jur de zece rachete interceptoare în sprijinul Israelului.

„Au fost pagube minime la sol”, a adăugat generalul.

CITEȘTE ȘI: Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra Israelului, ca răspuns la moartea liderilor Hezbollah şi Hamas. „Dacă regimul sionist reacționează la operațiunile Iranului, se va confrunta cu atacuri zdrobitoare”. Netanyahu: Iranul a făcut o greşeală gravă

Pe 13 aprilie, ca ripostă la un atac sângeros imputat Israelului asupra consulatului iranian la Damasc, Iranul a tras asupra Israelului circa 350 de drone explozive şi rachete, primul atac direct de acest gen, în care a fost rănită o persoană din comunitatea beduină.

Majoritatea rachetelor au fost interceptate de Israel cu ajutorul unor ţări străine, în special Statele Unite.

Iranul a anunţat că a efectuat atacul de marţi ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas, Ismail Haniyeh, şi Hezbollah, Hassan Nasrallah. 

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Israelului în România, la TVR Info, după atacul Iranului: Suntem hotărâți să ne protejăm viața, să ne apărăm națiunea și cetățenii

Iranul a avertizat miercuri împotriva oricărei intervenţii militare împotriva teritoriului său în sprijinul Israelului, după un atac cu rachete împotriva inamicului său jurat, ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas şi Hezbollah, notează AFP.

„În cazul unei intervenţii directe din partea ţărilor care susţin regimul în agresiunea şi atacul împotriva Iranului, centrele şi interesele lor din regiune se vor confrunta, de asemenea, cu un atac puternic” din partea Iranului, a anunţat statul major al forţelor armate iraniene, într-un comunicat citat de agenţia locală Fars.

Preluare: Agerpres

The post Iranul confirmă că a lansat 200 de rachete împotriva Israelului. Teheranul a avertizat împotriva oricărei intervenţii militare pe teritoriul său appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *