Rusia testează la nivel naţional sistemele de avertizare publică în caz de urgenţă

Rusia efectuează, miercuri, un test la nivel național al sistemelor sale de avertizare publică în caz de urgență. Emisiunile de televiziune și radio se opresc și încep sirenele sa sune, în cadrul unei inițiative care are loc de două ori pe an, în contextul războiului din Ucraina transmite Reuters.

În jurul orei 10.30, în majoritatea celor 11 fusuri orare ale Rusiei, sirenele vor suna timp de un minut, iar difuzoarele vor transmite un apel „Atenție toată lumea!”, a anunțat ministerul pentru situații de urgență pe aplicația de mesagerie Telegram.

Exerciţiul urmăreşte să verifice sistemele de avertizare, gradul de pregătire al celor responsabili de lansarea acestora şi să sensibilizeze publicul, a precizat ministerul, adăugând: ”Nu intraţi în panică – totul este conform unui plan”.

Frecvenţa repetiţiilor a fost dublată faţă de anul trecut, după primul eveniment desfăşurat în 2020.

Aceasta are loc în contextul războiului Rusiei în Ucraina, pe care Moscova l-a început în 2022, declanşând cea mai profundă criză în relaţiile sale cu Occidentul de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

The post Rusia testează la nivel naţional sistemele de avertizare publică în caz de urgenţă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *