Israel-Hamas/Israelul bombardează o a treia şcoală din Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore

Hamas cere o acţiune imediată din partea ONU, în Gaza, pentru a pune capăt războiului

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat miercuri că au bombardat o a treia şcoală din Fâşia Gaza, despre care se presupune că ar fi folosită de Hamas, după ce alte două centre educaţionale au fost atacate marţi seara de avioane israeliene, atacuri soldate cu mai mulţi morţi, informează EFE.

Ţinta celor mai recente bombardamente a fost şcoala Brig, susţine armata israeliană pe reţeaua de socializare X, care acuză Hamas de operarea unui centru de comandă şi control în clădirea şcolii pentru a ataca Israelul, scrie Agerpres.

Forţele israeliene nu au indicat dacă atacul a provocat victime, iar autorităţile din Fâşia Gaza încă nu au făcut comentarii.

Bombardamentele au avut loc după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, IDF a raportat „atacuri precise asupra teroriştilor” în „centre care au servit anterior drept şcoli – Muscat şi Rimal”.

Numărul victimelor celor mai recente atacuri ale Israelului este incert.

Agenţia de ştiri palestiniană Shehab a raportat că cinci cadavre au fost recuperate dintr-un orfelinat din vestul Gazei, în timp ce agenţia de ştiri palestiniană Wafa a remarcat că trei persoane au fost ucise în urma unui atentat la o şcoală şi la un orfelinat „care adăpostea persoane strămutate”, iar alte 20 de persoane au fost rănite.

Este a treia zi consecutiv când Israelul bombardează şcoli în Fâşia Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Fâşia Gaza, Mahmud Basal, a declarat că marţi a avut loc un alt bombardament israelian asupra unei şcoli ce găzduieşte palestinieni strămutaţi în nordul Fâşiei, ucigând şapte persoane.

Luni, un atac israelian asupra şcolii Abu Jafar al Mansur din oraşul Beit Lahia, în nordul Fâşiei Gazei, a provocat moartea a cel puţin două persoane.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, a raportat marţi moartea a cel puţin 23 de locuitori şi rănirea altor 100 în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul total al morţilor la 41.638, majoritatea femei şi copii, de la începutul ofensivei israeliene în octombrie anul trecut.

The post Israel-Hamas/Israelul bombardează o a treia şcoală din Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *