Iranul afirmă că acţiunea sa împotriva Israelului a fost încheiată, cu excepţia cazului în care provoacă noi represalii

Iranul a exercitat „autoapărarea” împotriva Israelului şi acţiunea sa este încheiată, cu excepţia cazului în care „regimul israelian decide să ia noi măsuri de retorsiune”, a declarat ministrul iranian de Externe Abbas Araqchi într-o postare pe platforma de socializare X miercuri dimineaţă – relatează Reuters.

Teheranul a lansat marţi o salvă de rachete împotriva Israelului ca represalii pentru uciderea mai multor lideri ai unor grupări armate aliate cu Iranul.

Araqchi a declarat că Teheranul a cerut Washingtonului să nu intervină în urma atacului său asupra Israelului.

„Schimburile de mesaje nu înseamnă coordonare. Nu a fost trimis niciun mesaj înainte de răspunsul nostru (către Israel). După acest răspuns, un avertisment a fost transmis prin Elveţia, spunându-le americanilor că a fost dreptul nostru la autoapărare şi că nu intenţionăm să continuăm (atacul)”, a declarat Araqchi, potrivit agenţiei de presă semioficiale iraniene Tasnim.

Ministrul iranian de Externe a declarat că acţiunea Iranului împotriva Israelului a venit după ce a exercitat o reţinere enormă pentru a oferi spaţiu pentru o încetare a focului în Gaza.

Acţiunea noastră este încheiată, cu excepţia cazului în care regimul israelian decide să invite la noi represalii. În acest scenariu, răspunsul nostru va fi mai ferm şi mai puternic”, a adăugat Araqchi.

Ministerul iranian de Externe a cerut anterior Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite să ia măsuri semnificative pentru a preveni ameninţările la adresa păcii şi securităţii în regiune. Preluare: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *