Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune şi post pentru pace

Papa Francisc a anunţat miercuri, la audienţa sa generală săptămânală, o zi creştină de post şi rugăciune pentru pace luni, 7 octombrie, la împlinirea unui an de la atacul Hamas asupra Israelului, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

Suveranul pontif a declarat că duminică va recita din rozariu şi se va ruga la Fecioara Maria la bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

„Pentru a invoca prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria darul păcii, duminica viitoare voi merge la bazilica Santa Maria Maggiore unde voi recita Sfântul Rozariu şi voi adresa o rugăciune sinceră către Fecioară”, a precizat liderul de la Vatican.

„Dacă este posibil, vă rog şi pe voi, membri ai Sinodului, să mi vă alăturaţi cu această ocazie”, a adăugat pontiful argentinian în vârstă de 87 de ani.

„Iar a doua zi, pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume”, a afirmat papa la finalul omiliei din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu ocazia deschiderii summitul global al liderilor catolici, cunoscut sub denumirea de Sinodul Episcopilor.

The post Papa Francisc declară 7 octombrie zi de rugăciune şi post pentru pace appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *