SUA avertizează Iranul în Consiliul de Securitate al ONU

Statele Unite transmit un avertisment Iranului la Consiliul de Securitate al ONU. Ambasadoarea americană la Națiunile Unite a spus că republica islamică va fi trasă la răspundere pentru orice acțiune împotriva Americii sau pentru acțiuni noi împotriva Israelului.

Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU: Aşa cum a subliniat preşedintele Biden, după atacul iranian, SUA susţin pe deplin, pe deplin Israelul. Acţiunile noastre au fost de natură defensivă. Să fie clar. Regimul iranian va fi tras la răspundere pentru acţiunile sale şi avertizăm cu fermitate Iranul sau proxi-urile sale cu privire la orice acţiune împotriva SUA sau alte acţiuni împotriva Israelului.

Iranul a lansat, marți seara, un atac cu 200 de rachete balistice asupra Israelului. Au fost folosite pentru prima dată și rachete hipersonice Fattah. Ordinul de a ataca a fost dat de liderul suprem al Iranului, ayatollahul Khamenei. Cele mai multe rachete au fost interceptate. A fost activat nivelul maxim de alertă în tot Israelul. Statele Unite au interceptat o serie de rachete lansate de Iran spre Israel. 

The post SUA avertizează Iranul în Consiliul de Securitate al ONU appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *