11 cetățeni din Republica Moldova au fost repatriați din Liban. Autoritățile de la Chișinău au colaborat cu Ucraina și cu Organizația Internațională pentru Migrație

11 cetățeni ai Republicii Moldova, majoritatea mame cu copii, au fost repatriați, joi, cu succes, din Liban, ţară afectată de conflictul dintre Israel şi gruparea teroristă Hezbollah. Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău apreciază efortul comun și sprijinul din partea Ucrainei și Organizației Internaționale pentru Migrație, relatează tvrmoldova.md.

„Cei 11 cetățeni, printre care majoritatea sunt mame cu copii, au sosit  azi pe Aeroportul Internațional Chișinău și au fost întâmpinați de către Secretarul General al MAE, Mihai Mîțu, și șefa Misiunii OIM în Moldova, Ester Ruiz de Azua. Suntem recunoscători prietenilor și partenerilor noștri din Ucraina, pentru colaborarea eficientă și sprijinul oferit în această situație dificilă. La fel, ne exprimăm gratitudinea față de Organizația Internațională pentru Migrație pentru excelenta cooperare și sprijinul acordat în acest proces”, se arată într-o notă informativă a MAE de la Chișinău.

Conflictul din Orientul Mijlociu se răsfrânge și asupra cetățenilor altor țări. O femeie din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa în urma unui atac terorist comis în localitatea Jaffa, de lângă Tel-Aviv, Israel. Doi atacatori au împușcat și înjunghiat civili lângă o stație de tramvai.

Zeci de români au ajuns în siguranță acasă, din Liban, cu o aeronavă MApN

Aproape 70 de români şi rudele lor au fost aduşi din Liban, ţară afectată de conflictul dintre Israel şi gruparea teroristă Hezbollah.

Tot joi, 69 de cetățeni români și familiile lor din Liban au fost repatriați, cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

The post 11 cetățeni din Republica Moldova au fost repatriați din Liban. Autoritățile de la Chișinău au colaborat cu Ucraina și cu Organizația Internațională pentru Migrație appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *