Peste 3.800 de persoane s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice Regiunea Bucureşti-Ilfov

Un număr de 3.804 persoane fizice s-au înscris vineri pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov în Programul Casa Verde Fotovoltaice, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetul de 114,120 milioane de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral.

„Încă o etapă de înscrieri s-a finalizat cu succes astăzi. Încă 3.804 de gospodării, din Bucureşti şi Ilfov, vor primi finanţarea de 30.000 de lei prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional. Beneficiile utilizării sistemelor de panouri fotovoltaice şi a bateriilor de stocare a energiei aferente le reprezintă reducerea costurilor la factura de electricitate, precum şi, pe termen lung, reducerea emisiilor de carbon la nivel naţional”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, citat în comunicatul AFM.

Până în prezent, din 27 septembrie, au avut loc cinci sesiuni de înscriere a persoanelor fizice în Programul Casa Verde Fotovoltaice: Regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş) cu un buget de 274.29 milioane lei; Regiunea Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), cu un buget de 280.05 milioane lei; Regiunea Nord-Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu un buget de 319.38 milioane lei; Regiunea Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea), cu un buget de 242.73 milioane lei; Regiunea Sud-Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), cu un buget de 321 milioane lei.

Urmează noi sesiuni de înscriere a persoanelor fizice în Programul Casa Verde Fotovoltaice, astfel: 7 octombrie – Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea), cu un buget alocat de 199,200 milioane lei; 8 octombrie – Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), cu un buget de 229,11 milioane lei; 9 octombrie – Unităţi de cult, toate regiunile, cu un buget de 20,1 milioane lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

The post Peste 3.800 de persoane s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice Regiunea Bucureşti-Ilfov appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *