Israelul l-a lichidat pe șeful unității de comunicaţii a grupării teroriste Hezbollah

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au confirmat că Mohammad Rashid Sakafi, seful unității de comunicaţii a Hezbollah, a fost ucis într-un raid aerian de mare precizie din Beirut. Capitala Libanului e zguduită de cele mai puternice bombardamente din ultima săptămână. Practic, zona unde se află cartierul general al grupării şiite Hezbollah aproape că a fost făcut una cu pământul. Iar atacurile aeriene par că se extind.

După lovitura de joi a Israelului asupra sediului de informații al Hezbollah din Beirut, armata a confirmat vineri eliminarea șefului rețelei de comunicații a Hezbollah, Mohammad Rashid Sakafi.

Atacul de joi de la Beirut a fost efectuat conform informațiilor de la Direcția de informații militare și a vizat site-urile Hezbollah implicate în operațiunile de informații ale grupării, a raportat IDF.

Ce riscă Israelul în cazul unor atacuri vindicative asupra unor ținte militare, economice sau chiar nucleare din Iran

Israelul are mai multe opțiuni dacă liderii săi vor să lanseze lovituri de răzbunare împotriva Iranului și, deși liderii occidentali au îndemnat la reținere în această privință, este de așteptat un atac semnificativ.

Numit șef al rețelei de comunicații a Hezbollah în 2000, Sakafi a fost membru de lungă durată al organizației teroriste și a avut legături strânse cu înalți oficiali Hezbollah, a precizat IDF, citat de The Jerusalem Post.

Mohammad Rashid Sakafi, the Commander of Hezbollah’s Communications Unit, during a precise, intelligence-based strike in Beirut yesterday.

Sakafi was a senior Hezbollah terrorist, who was responsible for the communications unit since 2000. Sakafi invested significant efforts… pic.twitter.com/PH65nh5FLI

— Israel Defense Forces (@IDF) October 4, 2024

Aviația israeliana bombardează neîncetat sudul Beirutului. În cartierul Dahyie, fieful grupării Hezbollah, au avut loc explozii în lanț, deosebit de puternice. Se pare că a fost vizat buncărul în care s-ar fi aflat Hashem Safieddine – vărul și succesorul lui Nasrallah, liderului Hezbollah lichidat acum o săptămână.

Israelul a lansat unsprezece lovituri consecutive în sudul Beirutului. Succesorul lui Nasrallah ar fi ținta atacurilor

Israelul a efectuat unsprezece lovituri consecutive în sudul Beirutului, în suburbia Dahiyeh, bastion al grupării Hezbollah, a declarat joi seara o sursă apropiată mişcării şiite libaneze.

Armata israeliană a prevenit populația să plece din zonele unde urmau să aibă loc raidurile aeriene. Oamenii dorm în stradă de zile întregi, în zonele din Beirut unde israelienii nu bombardează.

Dar raidurile aeriene par să se fi extins. Au avut loc atacuri și în zonele adiacente cartierului general al Hezbollah.

Pentru a tăia liniile de aprovizionare ale Hezbollah, dinspre Siria spre Liban, israelienii au bombardat zona de graniță dintre cele două țări. A fost distrusă o șosea folosită însă și de civili, ca să fugă din Liban, de frica războiului, și să se refugieze în Siria.

Pentru prima data în ultimii 5 ani, ayatollahul Khamenei, liderul suprem al Iranului, a participat la rugăciunea de vineri.

Ayatollahul Ali Khamenei afirmă că atacul iranian asupra Israelului a fost ”complet legitim”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat vineri că atacul cu rachete lansat de Iran asupra Israelului a fost „complet legitim”, într-un discurs adresat în faţa a mii de persoane la Teheran, relatează AFP şi Reuters.

La Teheran, mulțimea l-a comemorat pe Nasrallah. Cadavrul se află într-un loc secret, urmând să fie înhumat peste câteva săptămâni.

Ayatollahul le a spus credincioșilor că Israelul „nu va supraviețui”: „Moartea martirilor şi sângele vărsat să nu vă slăbească voinţa, ci să vă facă şi mai perseverenţi!”

Informațiile că riposta israeliană ar urma să vizeze instalații petroliere din Iran au dus la creșterea prețului țițeiului cu peste 5 la sută, vârful fiind de 77 de dolari barilul.

The post Israelul l-a lichidat pe șeful unității de comunicaţii a grupării teroriste Hezbollah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *