Ziua internațională a animalelor – La Piatra Neamț, voluntari de toate vârstele i-au răsfățat pe câinii din adăpost

Ziua internațională a animalelor este sărbătorită astăzi în toată lumea de cei care găsesc în necuvântătoare companie, alinare sau protecție. La Piatra Neamț, mai multe familii cu copii, precum și voluntari de toate vârstele au mers la padocul din oraș să-i răsfețe pe câinii fără stăpân, adunați de pe străzi. Mai mulți polițiști iubitori de animale au dat și ei o mână de ajutor la prepararea hranei pentru patrupede.

O căţeluşa a fost îngrijită până pe la 3 ani de o familie iubitoare de animale, într-un cartier din Piatra Neamț. Într-o dimineață, au venit hingherii și au luat-o de pe stradă să o ducă la adăpost. Soțîi care au îngrijit-o au observat prea târziu dispariția cățelușei de lângă blocul lor.

În padocul din Piatra Neamț ajung lunar peste 150 de câini comunitari, adunați de pe străzile din oraș, dar și din comunele din județ. Animalele pot fi adoptate printr-o procedura simplă.

Carmen Murariu, referent, Adăpostul pentru Câini Comunitari, Piatra Neamț: Adopția este gratuită. cățelul este microcipat, vaccinat și deparazitat. și are și un carnet unde are toate datele lui. Dacă este puiuț peste 6 luni va fi sterilizat.

Sterilizarea este cea mai bună soluție pentru controlarea numărului câinilor fără stăpân, sunt de părere specialiștii.

Claudia Filip, președintele Asociației „Claudia, încă o șansă”: Este foarte mare nevoie de educație și de implicarea cetățeanului. Trebuie să știți că o pereche de câini sau de pisici pot produce în 6 ani până la 60 de mii de pui.

De ziua internațională a necuvântătoarelor, și Polițiștii de la Protecția Animalelor au dat o mâna de ajutor în padocul din Piatra Neamț, pentru ca toți câinii să primească o masă de sărbătoare!

Insp. Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamț: Cred că dacă ne uităm spre animale putem învața o grămadă de lucruri și noi, oamenii. Ne bucurăm că avem și copii printre noi Prezența acestora în viața lor le va aduce un pic de empatie, de responsabilitate și de grijă față de cei din jurul nostru.

Câinii din adăpostul de la Piatra Neamț sunt ingrjiți cu atenție tot timpul anului. Iar în fiecare duminică, voluntarii unei asociații pentru protecția animalelor merg la padoc, fac de mâncare și hrănesc patrupedele care așteaptă să fie adoptate.

The post Ziua internațională a animalelor – La Piatra Neamț, voluntari de toate vârstele i-au răsfățat pe câinii din adăpost appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *