Automate de colectare a hainelor uzate, în Polonia. Iniţiativa aparţine marilor productori din industria textilă şi consiliilor regionale, promovează grija pentru mediu şi îi educă pe oameni să limiteze risipa de haine

Automate de colectare a hainelor uzate au apărut pe străzile marilor oraşe din Polonia. Inițiativa promovează grija pentru mediu şi îi educă pe oameni să limiteze risipa de haine şi materiale.

Oamenii sunt încurajaţi să limiteze consumul excesiv şi să devină mai atenţi la mediul înconjurător. În loc să arunce hainele pe care nu le mai poartă, le pot oferi o a doua viață.

AGATA LEWANDOWSKA – Primăria Gdynia: Mai presus de toate, avem grijă de mediu. Facem posibilă reciclarea textilelor care altfel ar ajunge într-o groapă de gunoi; şi nu vrem să facem asta. Totul este să ne asigurăm că hainele respective sunt în stare bună şi pot fi purtate.

Mașinării speciale de colectare a hainelor au apărut în mai multe oraşe din Polonia. Textilele sunt introduse în automat şi apoi cântărite. Ulterior, pe un ecran, este afişată suma de bani care va intra în contul organizaţiilor caritabile. Iniţiativa aparţine marilor productori din industria textilă şi consiliilor regionale.

The post Automate de colectare a hainelor uzate, în Polonia. Iniţiativa aparţine marilor productori din industria textilă şi consiliilor regionale, promovează grija pentru mediu şi îi educă pe oameni să limiteze risipa de haine appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *