Analiza Radar Geopolitic: Cât de dispus este Zelenski să facă unele concesii teritoriale contra garanţii de securitate din partea Vestului?

Ediţie Specială Radar Geopolitic cu Loara Ştefănescu, jurnalist senior TVR

Analiza Radar Geopolitic:

Ucraina, schimbare de strategie. Cât de dispus este Volodimir Zelenski să facă unele concesii teritoriale contra garanţii de securitate din partea Vestului? Liderul de la Kiev le va prezenta aliaţilor aşa numitul plan pentru victorie pe 12 octombrie, în Germania.

Cum poate fi definit conceptul de „victorie”?

„Războiul nu merge bine. Ucraina are nevoie de ceva mai ambiţios decât o nouă cerere de bani şi arme către Occident. Kievul şi aliaţii săi au nevoie de o schimbare urgentă de curs”, comentează The Economist. Ucraina este în defensivă militar, economic și diplomatic, iar oboseala în rândul aliaţilor şi avansul forţelor ruse în anumite zone o plasează într-un blocaj, se mai arată în analiza The Economist. Financial Times menţionează că după o serie de înfrângeri pe front, conducerea politică a Ucrainei ar fi tot mai deschisă față de ideea respinsă până acum de Zelenski: aceea de a ceda teritorii ucrainene în schimbul păcii.

INVITAŢI:

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, Andrei Ţăranu, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA, Constantin Ciorobea, contraamiral în rezervă, Corneliu Bjola, profesor de studii diplomatice la Universitatea Oxford.

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor/dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO, inclusiv al Poloniei sau României. Preşedintele Ucrainei face de câteva zile un paralelism între situaţia din ţara sa şi cea din Israel în această privinţă.

Pentagon: „Este vorba de două peisaje şi câmpuri de luptă foarte diferite.”

România: Testul prezidenţiabililor, controverse şi reacţii. Va deveni „tema Rusia” una importantă în campania electorală şi cum va influenţa dezbaterea politică?

Tensiune maximă în Orientul Mijlociu​

Ce vor face SUA dacă Isralul atacă Iranul

Cum ar putea arăta riposta Israelului în Iran

Care par să fie obiectivele militare şi politice ale operaţiunilor Israelului în Liban

The post Analiza Radar Geopolitic: Cât de dispus este Zelenski să facă unele concesii teritoriale contra garanţii de securitate din partea Vestului? appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *