Armata israeliană a încercuit zona Jabaliya, în nordul Fâşiei Gaza. Deţine informaţii care indică ”prezenţa teroriştilor”

Armata israeliană a anunţat duminică că a „încercuit” zona Jabaliya, în nordul Fâşiei Gaza, unde consideră că gruparea Hamas îşi reface capacităţile în pofida lunilor de lupte şi lovituri aeriene, relatează AFP.

„Trupele din brigăzile 401 şi 460 au reuşit să încercuiască zona şi în prezent îşi continuă operaţiunile în sector”, a spus armata israeliană, precizând că deţine informaţii care indică „prezenţa teroriştilor” în zona Jabaliya şi privind „eforturile Hamas de a-şi reconstrui capacităţile operaţionale în zonă”.

„Forţele aeriene israeliene au lovit zeci de ţinte militare în sprijinul trupelor terestre”, a continuat armata, adăugând că printre ţintele atinse se numără mai ales depozite de arme.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Fâşia Gaza, Mahmoud Bassal, a confirmat pentru AFP că mai multe lovituri soldate cu morţi au zguduit Jabaliya pe tot parcursul nopţii.

De la începutul războiului în Gaza, armata israeliană a vizat de mai multe ori Jabaliya şi împrejurimile sale, determinând numeroşi locuitori să părăsească zona.

Totodată, armata a anunţat că desfăşoară trupe suplimentare în jurul Fâşiei Gaza, în ajunul împlinirii unui an de la atacul Hamas asupra Israelului care a declanşat războiul în Gaza.

„Divizia din Gaza a armatei israeliene a fost întărită cu mai multe unităţi, cu forţe staţionate pentru a apăra atât comunităţile, cât şi zona de frontieră”, a spus armata într-un comunicat.

The post Armata israeliană a încercuit zona Jabaliya, în nordul Fâşiei Gaza. Deţine informaţii care indică ”prezenţa teroriştilor” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *