Guvernul Germaniei se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an 

Guvernul german se aşteaptă la un declin al economiei de 0,2% în acest an, a anunţat publicaţia Sueddeutsche Zeitung (SZ), fără a preciza sursa informaţiei, înaintea estimării oficiale care urmează să fie dată publicităţii miercuri, transmite Bloomberg.

Previziunea actualizată va fi oficial prezentată de ministrul Economiei, Robert Habeck. Bloomberg anunţase în 30 septembrie, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Berlinul va revizui prognoza anterioară ce indica un avans de 0,3% şi va estima o stagnare, în cel mai bun caz.

Ar fi al doilea an consecutiv în care cea mai mare economie europeană se contractă.

Sectorul industrial al Germaniei este afectat de încetinirea cererii din China, de efectele crizei energetice şi de dificultăţile provocate de tranziţia spre producţia de vehicule electrice (EV).

Habeck a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung că rămâne optimist în privinţa viitorului, şi se aşteaptă la o expansiune a PIB-ului Germaniei de 1,1% în 2025 şi de 1,6% în 2026.

Acest scenariu mai optimist depinde de implementarea celor mai recente iniţiative guvernamentale de stimulare a creşterii: reduceri de taxe pentru companiile care fac investiţii, şi preţuri la electricitate mai scăzute permanent pentru sectorul industrial, a explicat ministrul Economiei.

Institutele economice germane au estimat în 26 septembrie că PIB-ul Germaniei se va contracta cu 0,1% în 2024 şi va înregistra o creştere de 0,8% în 2025.

The post Guvernul Germaniei se aşteaptă la o contractare a economiei în acest an  appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *