Israelul, vizat de mii de rachete în ultimul an. Cele mai periculoase au venit din Iran

Iranul a reușit să lovească o importantă baza aeriană israeliena în atacul de acum câteva zile. Sunt imagini din satelit care arătă urmele impactului, dar analiștii militari susțin că nu au fost distrugeri importante care să împiedice aviația israeliană să-și îndeplinească misiunile. Chiar și așa, se observă că iranienii au învățat ceva după atacul din aprilie și au știut să-și calibreze mai bine loviturile.

Imaginile din satelit publicate inclusiv de presă israeliană arătă că Iranul a reușit să lovească Nevatim, baza în care Israelul are câteva zeci de avioane de ultima generație F-35. Specialiștii care le-au analizat spun că rachetele trimise de regimul de la Teheran au lovit 2 hangare, dintre care unul a fost chiar străpuns.

În cel de-al doilea atac asupra Israelului, Teheranul a folosit în jur de 200 de rachete balistice. Potrivit autorităților israeliene, cele mai multe au fost interceptate inclusiv cu ajutorul americanilor, britanicilor și iordanienilor.

Seyed Hossein, ambasadorul Iranului: A fost a două operațiune. S-a numit „Promisiune adevărată”. Ne-am apărat, a fost pentru toate agresiunile, crimele, atacurile teroriste din Iran, inclusiv pentru uciderea lui Ismail Haniyeh, în Teheran.

În ultimul an, Israelul a fost vizat de mii de rachete de toate feluri. Datorită sistemelor antiaeriene sofisticate, pagubele au fost infime. Cele mai multe rachete, dar și cele mai rudimentare, au venit dinspre Gaza.

Israelul a fost și ținta rachetelor trimiste din Yemen, Liban, Siria (cele mai puține) și Iran, cele mai performante. În două atacuri, Teheranul a lansat spre Israel peste 500 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice.

The post Israelul, vizat de mii de rachete în ultimul an. Cele mai periculoase au venit din Iran appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *