Ultimele pregătiri înaintea pelerinajului de Sfânta Parascheva de la Iași. Mii de credincioși au ajuns deja în capitala Moldovei

Mii de credincioși au ajuns deja la Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Anul acesta, pelerinajul va fi mai scurt – doar o săptămână, de marți, când sfintele moaște vor fi scoase în curtea Catedralei, până pe 15 octombrie.

Chiar dacă oficial pelerinajul începe marți, credincioșii vin deja la Iași, de câteva zile. Spun că nu ar fi avut cum să ajungă să se închine la moaște în zilele pelerinajului, sau nu pot sta prea mult la rând.

Marți dimineață se așteaptă primul flux masiv de pelerini care vor ajunge la Iași cu sute de autocare. La 6.30 dimineața, va avea loc procesiunea în cadrul căreia sfintele moaște vor fi scoase în curtea Catedralei.

Pr. MARIAN TIMOFTE, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor: Următorul eveniment important este miercuri, 9 octombrie. Vor sosi moaștele Sf. Pantelimon, de la mănăstirea Sf. Pavel de la Muntele Athos.

Gen. ION SANDU, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău: Țînând cont că în acest an durata pelerinajului e mai scurtă cu două zile, ne așteptăm la unn total de 300.000.

Cei care merg la Iași trebuie să știe că timpul de așteptare la racla sfântă poate fi și de 20 de ore.

Prof. univ. dr. DIANA CIMPOEŞU, medic şef UPU Smurd Iaşi: Pentru cei care au boli cronice și au tratamente, recomandăm să nu-și uite acasă pastilele. Oamenii să nu se expună la situații de risc, care pot fi generate fie de lipsa hidratarii cu apă, de lipsa mâncării sau de oboseală excesivă.

Ca în fiecare an, pelerinajul coincide și cu manifestările dedicate zilelor Iașului.

The post Ultimele pregătiri înaintea pelerinajului de Sfânta Parascheva de la Iași. Mii de credincioși au ajuns deja în capitala Moldovei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *