Taxa de salubrizare, în lux pentru români

Taxa pentru gunoi este o corvoadă pentru mulți români. Deși colectăm selectiv de câțiva ani, ceea ce înseamnă o cantitate mai mică de gunoi menajer, taxa de salubrizare nu a scăzut. Ba dimpotrivă! În unele orașe, taxa de salubrizare poate fi considerată un lux pentru români. Și sunt șanse că aceasta să se mărească din 2025.

Taxa pentru gunoi se calculează lunar, pe persoană, și diferă de la un oraș la altul. Potrivit jurnaliștilor de la Puterea.ro, în Iași, este de 38 de lei, de persoană. La un simplu calcul, o familie cu doi copii, platește 152 de lei, pe lună adică peste 1.800 de lei, pe an.

Mult plătesc și locuitorii din Oradea și Buzău – 31 de lei, pe lună. În Brașov, oraș turistic, taxa de salubrizare este 26 de lei, iar în Arad, 25 de lei/lună.

Ceva mai mici sunt taxele din Craiova, Ploiești și Brăila. De menționat că, în Craiova, taxa a fost majorată, anul trecut, cu 50%.

În schimb, Timișoara are una dintre cele mai mici taxe pentru gunoi – 16 lei, pe lună. La fel se plătește și în Sibiu, unde curățenia orașului este o prioritate pentru autoritățile locale. Constanța are cea mai mică taxă de salubrizare – 8 lei de persoană, dar de la anul taxa va fi 20 de lei, pe lună.

În Capitală este o situație mai specială. Doar în Sectorul 1, ridicarea gunoiul este gratuită. În celelalte sectoare taxa de salubrizare variază între 10 și 25 de lei.

The post Taxa de salubrizare, în lux pentru români appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *