Forțele de apărare israeliene au cerut locuitorilor din Beit Hanoun, Jabalia și Beit Lahia să se evacueze spre așa-numita „zonă umanitară” al-Mawasi

Forțele de apărare israeliene au cerut locuitorilor din Beit Hanoun, Jabalia și Beit Lahia din nordul Fâșiei Gaza să evacueze spre sud, spre așa-numita „zonă umanitară” al-Mawasi, unde se adăpostesc aproximativ un milion de persoane strămutate.

Se estimează că până la 300.000 de persoane au rămas în nord, după avertismentele israeliene anterioare care au determinat aproximativ un milion de persoane să fugă spre sud.

Armata israeliană afirmă că forțele sale se află în Jabalia pentru a lupta împotriva militanților Hamas, pentru a dezmembra infrastructura militară și pentru a împiedica Hamas să se regrupeze.

Ieri s-a raportat că armata israeliană a efectuat bombardamente intense asupra taberei de refugiați Jabalia, ucigând cel puțin 17 persoane.

Al-Mawasi, care a fost, de asemenea, ținta atacurilor aeriene israeliene mortale, este supraaglomerat, iar agențiile de ajutorare se luptă să furnizeze chiar și cele mai elementare servicii.

Palestinienilor li se spune să evacueze zona, chiar dacă nu este sigură.

În mai, un lucrător umanitar a descris pentru The Guardian condițiile „oribile și dezumanizante”, cu alimente limitate, apă murdară și rară, facilități de asistență medicală copleșite și instalații sanitare aproape inexistente.

Un altul a declarat că coasta este „complet aglomerată, cu corturi peste corturi, cu spații înguste între ele”.

„Nu există nicio infrastructură în interiorul taberelor și, bineînțeles, aprovizionarea cu alimente este limitată”, a spus ac

The post Forțele de apărare israeliene au cerut locuitorilor din Beit Hanoun, Jabalia și Beit Lahia să se evacueze spre așa-numita „zonă umanitară” al-Mawasi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *