O generație nouă, care se ridică pe umerii generației anterioare. Competiție de turnuri umane în Catalonia

O generație nouă, care se ridică pe umerii generației anterioare. O lecție învățată la propriu în Catalonia, unde zeci de echipe formate din bunici şi nepoţi au participat la o competiție de turnuri umane. O demonstrație de forță, dar și o lecție despre cum să cazi. Pentru că loviturile sunt, de asemenea, parte din orice construim în viață, potrivit moralei împărtășite de competitori.

Turnurile umane sunt formate din așa numiții castelani, care se ridică unii pe umerii celorlalți, formând structuri de o înălțime și complexitate incredibile.

Competiția, organizată la fiecare doi ani, este o demonstrație de forță și coordonare. Dar nu numai.

Joaquim, participant: Turnurile umane sunt foarte importante și foarte diferite de alte activități, pentru că implică familiile. Bunicul, fiica, nepoata. Vin împreună la aceeași activitate și fac parte din același grup, în condiții egale. Nu neapărat doar tatăl, nu doar fiul. Cu toții sunt doar membri ai grupului! Toți în aceeași calitate.

Van Sanabre, participant: Riscurile se asumă și cei care intră în lumea turnurilor umane știu că întotdeauna este un risc, dar ei fac parte din această lume și și-l asumă! Și vă spun, mi se face pielea de găină: ni-l asumăm și cu mândrie!

Claudia Canuda, coordonator al echipelor de copii:  Întotdeauna le spun să fie calmi, pentru că am lucrat la repetiții și, mai presus de toate, trebuie să fie concentrați, chiar dacă au lucrat la repetiții, trebuie să fie concentrați și foarte calmi. Și o facem cu toții împreună, pentru că astfel suntem cu toții mai bine pregătiți.

Echipa orașului Vilafranca a învins celelalte 40 de echipe și și-a adjudecat premiul de 16.000 de euro.

Turnurile umane au fost adăugate pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității în 2010.

The post O generație nouă, care se ridică pe umerii generației anterioare. Competiție de turnuri umane în Catalonia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *