Preşedintele rus, Vladimir Putin, a împlinit 72 de ani

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a împlinit, luni, 72 de ani, iar ca invitați are mai mulţi lideri din ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente, cu care se va întâlni la Moscova.

De ziua sa, Putin a primit felicitări de la numeroşi înalţi oficiali, inclusiv din partea liderilor celor patru regiuni ucrainene anexate de Moscova în 2022.

Suntem în spatele lui ca în spatele unui zid de piatră. Să îl felicităm pe preşedintele nostru„, a spus Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, adresându-se membrilor camerei superioare a Parlamentului rus, făcând aluzie la faptul că în trecut cetăţile construite pentru a opri atacurile inamice erau din lemn, notează EFE, preluată de Agerpres.

Vladimir Putin: NATO va fi în război cu Rusia dacă autorizează Ucraina să lanseze rachete cu rază lungă de acţiune

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat, joi, că, în cazul în care Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune, aceasta ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”, informează AFP şi EFE.

La rândul său, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a subliniat, în mesajul său de felicitare, că „dragostea preşedintelui pentru ţara sa şi pentru locuitorii ei este un exemplu pentru toată lumea”.

Mulţumită viziunii strategice a preşedintelui (…), Rusia a devenit una dintre cele cinci economii principale ale lumii şi şi-a recâştigat statutul de mare putere şi posibilitatea de a avea propria politică de securitate oriunde în lume” a declarat guvernatorul regiunii Herson, Vladimir Salto.

Putin spune că Rusia își va dezvolta arsenalul nuclear. ”Ne vom întări potențialul, capabilitățile de luptă”

Rusia va continuă să-și dezvolte arsenalul nuclear, anunță Vladimir Putin. În același timp, dictatorul de la Kremlin spune că e dispus să discute cu cei din NATO.

The post Preşedintele rus, Vladimir Putin, a împlinit 72 de ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *