MAE comemorează un an de la atacurile Hamas împotriva Israelului şi face apel la încheierea unui acord de încetare a focului

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) comemorează un an de la atacurile Hamas împotriva Israelului şi face apel la încheierea imediată a unui acord de încetare a focului.

Ministerul român arată într-un comunicat că în acest an, România nu a încetat să pledeze pentru eliberarea imediată şi fără precondiţii a ostaticilor din Fâşia Gaza, reiterând constant necesitatea protecţiei civililor chiar şi în contexte de criză.

„Printre aceştia se află şi persoane cu dublă cetăţenie româno-israeliană sau de origine română, a căror siguranţă a fost şi va rămâne o prioritate pentru ţara noastră”, arată MAE.

Ministerul punctează că încă de la începutul crizei, România a fost solidară cu Statul Israel, condamnând la cele mai înalte niveluri şi în cadrul tuturor forurilor internaţionale atacurile teroriste fără precedent ale Hamas împotriva Statului Israel, subliniind în egală măsură necesitatea încetării ciclului violenţelor şi încheierea imediată a unui acord de încetare a focului care să conducă atât la eliberarea ostaticilor, cât şi la asigurarea unui flux continuu, sigur şi neobstrucţionat de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

MAE aminteşte că atacul terorist al Hamas împotriva Statului Israel s-a soldat cu mai mult de 1.100 de victime în rândul civililor şi mai mult de 250 de persoane răpite şi ţinute captive în Fâşia Gaza.

The post MAE comemorează un an de la atacurile Hamas împotriva Israelului şi face apel la încheierea unui acord de încetare a focului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *