Flori de toate culorile împodobesc baldachinul Sfintei Parascheva. Începe marele pelerinaj la Iași

Totul este pregătit la Iaşi, pentru pelerinajul Sfintei Parascheva. A fost împodobit şi baldachinul pe care vor fi aşezate moaştele, aşa că racla va fi scoasă la timp, marți dimineaţă, din Catedrala Mitropolitană. Peste 300 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi, cei mai mulţi în preajma zilei de 14 octombrie, atunci când este prăznuit hramul Sfintei Parascheva.

Flori de toate culorile împodobesc anul acesta baldachinul pe care va fi așezată racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Spre deosebire de anul trecut, când totul a fost îmbrăcat în alb, acum ghirlandele sunt colorate.

Florile sunt donate și aranjate, de 21 de ani deja, de membrii aceleiași familii din București. Vin la Iași să îndeplinească acest ritual cu credință că Sfânta le aduce linişte şi înţelegere.

Ion Buştei, donatorul florilor care împodobesc baldachinul: Avem trandafiri roz în două variante, trandafiri galbeni, crini cu flori duble, ne dorim să îmbrăcăm acest baldachin cu un veșmânt care să bucure pe toată lumea, pe toți pelerinii și pe Sfânta Parascheva.

Ultimele pregătiri înaintea pelerinajului de Sfânta Parascheva de la Iași

Mii de credincioși au ajuns deja la Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Anul acesta, pelerinajul va fi mai scurt – doar o săptămână, de marți, când sfintele moaște vor fi scoase în curtea Catedralei, până pe 15 octombrie.

Marea sărbătoare începe marți dimineață, la ora 6.30, când moaștele Sfintei sunt scoase din Catedrala Mitropolitană și așezate în baldachin. Străzile se vor umple de pelerini. Cu smerenie, vor sta ore în șir la coadă, pentru a se închina şi a atinge racla.

Peste 300 de mii de credincioși vor veni la Iași până la 14 octombrie, când este hramul Sfintei Parascheva, anticipează organizatorii.

Preot Lucian Apopei, director de Comunicare, Arhiepiscopia Iaşilor: În sprijinul acestora vor veni peste o mie de voluntari, iar printre ei, în premieră, peste 300 de preoți care se vor afla printre pelereini. Se întâmplă, mai ales în preajma zilei de 14 octombrie, timpul de așteptare să fie foarte mare și prezența unui preot în această încercare este binevenită.

Alături de Cuvioasa Parascheva, anul acesta au fost aduse la Iași din Muntele Athos şi moaştele Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Primii pelerini au ajuns la Iași, la Sfânta Parascheva, înainte să înceapă oficial pelerinajul

Au mai rămas 6 zile până la debutul oficial al pelerinajului de Sfânta Parascheva, însă numeroşi credincioşi din ţară au venit deja să se roage la moaştele Cuvioasei aflate în Catedrala Mitropolitană din Iași.

The post Flori de toate culorile împodobesc baldachinul Sfintei Parascheva. Începe marele pelerinaj la Iași appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *