Reclamații de Spitalul de copii din Iași. Mama unei fetițe reclamă condițiile și atitudinea medicilor: ”Lipsiți de empatie și delăsători”

Reclamații la adresa cadrelor medicale de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. O femeie internată cu fetiţa de doi ani care avea pneumonie susține că a stat în salon alături de un copil bolnav de rujeolă pe care medicii ar fi trebuit să-l mute într-un spaţiu izolat.

Mama copilei spune că medicii întârziau să-i pună băiatului diagnosticul de rujeolă, deși starea lui era gravă. Şi afirmă că salonul era murdar, iar curăţenie se făcea doar înainte de vizita medicilor. Cadrele sanitare au transmis că nu pot comenta o reclamaţie anonimă. Cât despre mizerie, consideră că pacienții sunt de vină.

Joi seară, a avut febră foarte înaltă, vineri dimineață avea erupție pe față mama a chemat medicii să vadă și să le spună că nu e bine au venit dar i-au spus mamei să aștepte până când erupția ajunge pe tot corpul. Lipsiți de empatie și delăsători, spune mama fetiței.

În lipsa unui diagnostic, mama băiețelului bolnav s-a plimbat cu copilul prin spital, inclusiv prin spațiile comune.

Mama băieţelului cu posibilă rujeolă: Adevărul este că unele doamne de acolo care m-au văzut cu băieţelul în braţe m-au avertizat că s-ar putea să aibă rujeolă cel mic al meu. Dar am zis că nu ştiu.

Mama fetiței susține că nu a fost nici măcar declarată contact al unui caz cu rujeolă.

Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt, Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi: Dacă pacientul cu care a fost (în salon) este sigur confirmat, atunci se scrie, dacă nu este sigur confirmat, nu se scrie.

Femeia reclama și condițiile din salon.

Vopseaua de pe pereți se scorojește, e murdar în sensul ca pereții și pe jos este murdar, curățenie nu se face de 3 ori pe zi așa cum se zice în regulament se face doar înainte de vizita medicilor, spune femeia.

Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt, Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi: Curățenia se face de trei ori pe zi și ori de câte ori e nevoie, sunt pacienți și pacienți sunt unii care nu țin deloc la regulile de igienă. Estelipsa de educație a pacienților care zgârie și murdăresc peretele

Spitalul de Copii Sf Măria e în proces de reabilitare. Corpul de Clădire în care se află și Secția Pediatrie 1 a fost recepționat anul trecut.

The post Reclamații de Spitalul de copii din Iași. Mama unei fetițe reclamă condițiile și atitudinea medicilor: ”Lipsiți de empatie și delăsători” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *