Atac concertat al teroriştilor Hamas, Hezbollah și Houthi în Israel, la un an de la masacru. Ca răspuns, armata israeliană a lovit mai multe obiective ale inamicului

În ziua în care s-a împlinit un an de la masacrul comis de Hamas, Israelul a fost atacat din trei direcții: nord-Hezbollah, centrul Israelului- Hamas și sudul, vizat de drone ale rebelilor Houthi din Yemen. Armata israeliană a ripostat dur, cu lovituri fără precedent în această confruntare. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Nordul Israelului continuă să fie atacat de Hezbollah, în special cu rachete care au ajuns până în Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel. Atacul a vizat o bază militară situată la câțiva kilometri sud de localitatea de graniță.

Deși majoritatea orașelor din nordul statului evreu au fost evacuate, tot mai sunt civili care nu au putut pleca din zonă.

Am trăit războiul din 2006 şi a fost înspăimântător şi a lăsate urme. Ne temem că va fi ca în 2006, din nou. Chiar dacă ştim că apărarea e mai bună acum, frică tot există.

E tensiune mare. După cum vedeţi, străzile sunt pustii. Afacerile sunt închise. Copiii sunt speriaţi din cauza alarmelor. Toată lumea e nervoasă, pentru că e speriată.

Operațiunea la sol a Tsahalului, în sudul Libanului, continuă, iar militarii sunt susținuți de loviturile aviației.

Depozitele de arme ale Hezbollahului sunt aruncate în aer. În cursul după-amiezii au fost lovite ținte din apropierea aeroportului internațional de la Beirut.

În paralel, Hamas a lansat din regiunea Khan Younis mai multe rachete în direcția Tel Aviv, care au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană. Resturile din proiectile au făcut pagube în orașul Holon, situat la câțiva kilometri de metropola israeliană.

Moment de reculegere în guvern

În acest timp, cabinetul Netanyahu, reunit astăzi, și-a început ședința cu un moment de reculegere.

Benjamin Netanyahu: premierul israelian: Din acea zi neagră tot luptăm. Este războiul existenţei noastre, războiul învierii noastre. Iată cum aş vrea să denumim oficil acest război. Vom termina războiul când vom atinge toate obiectivele: distrugerea Hamas, eliberarea ostaticilor, morţi sau în viaţă, blocarea oricărei viitoare ameninţări din Gaza pentru Israel şi întoarcerea cetăţenilor noştri din sud şi nord la casele lor.

Ceva mai devreme, Benjamin Netanyahu le spunea militarilor desfășurați la granița cu Libanul că acest război schimbă realitatea fundamental.

The post Atac concertat al teroriştilor Hamas, Hezbollah și Houthi în Israel, la un an de la masacru. Ca răspuns, armata israeliană a lovit mai multe obiective ale inamicului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *