Ambasadorul Israelului Dr. Lior Ben Dor, despre soarta ostaticilor

Ambasadorul Israelului Dr. Lior Ben Dor, despre soarta ostaticilor

A trecut un atac de la atacul Hamas asupra Israelului, în urma căruia peste 200 de israelieni au fost luați ostatici. De atunci, guvernul și armata fac eforturi pentru a-i găsi și a-i aduce acasă. În ce măsură mai este valabil acest deziderat după atâta timp, ne-a explicat, luni seara, ambasadorul Israelului la București, dr. Lior Ben Dor, în emisiunea ”Prim Plan”, cu Ștefan Onică și Adelin Petrișor, la TVR Info.

”Ei bine, este o provocare uriașă! În realitatea nu știm. Pe măsură ce timpul trece, este natural să ne dăm seama că va fi din ce în ce mai dificil să-i aducem în viață.

După ce, după o operațiune eroică, am reușit să salvaăm câțiva israelieni răpiți, iar teroriștii au înțeles că nu mai pot să-i păstreze în case normale, i-au mutat în tunelurile subterane. Acolo îi lasă să sufere de foame și sete Avem aceste informații, pentru că am văzut cadavrele lor. Pierduseră 30-40 de kilograme din greutatea lor.

Au suferit și violențe sexuale, iar uneori au fost uciși pentru că teroriștii nu au vrut să-i păstreze. Simt că forțele noastre se apropie de ei și atunci pot să-i omoare în orice moment și sunt semne de întrebare privind conectivitatea și capacitatea liderului de a face o înțelegere cu Israelul.

Trebuie să înțelegem că nu e doar despre negocieri și dialog, ci și despre presiune militară pusă pe Hamas. Lor nu le pasă de prețul plătitt de populația civilă din Gaza”, a explicat ambasadorul Israelului la București, dr. Lior Ben Dor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *