Teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului mamar, pentru femeile de peste 50 de ani din Cluj Napoca

Specialiștii Spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca au lansat o campanie screening pentru cancerul mamar. Aceasta este dedicată femeilor cu vârsta de peste 50 de ani, indiferent de statutul de asigurat în Sistemul de asigurări sociale de sănătate. Campania are loc în luna octombrie, luna internațională de conștientizare a acestei afecțiuni.

300 de femei vor beneficia de teste de screening gratuite. Este vorba despre femeile care au împlinit 50 de ani și care în ultimii doi ani nu au făcut o astfel de investigație.

Femeile care vor să se înscrie pot completa formularul de pe site-ul spitalului sau apelând la numărul de telefon 0735 406 292, de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00.

Femeile vor beneficia de consult de specialitate, iar dacă se găsesc leziuni, ele intră într-un program de investigații suplimentare.

Pe viitor, întregul proces se va desfășura într-un singur loc, va fi centralizat, pentru că Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca își propune să înființeze un centru de diagnostic și tratament al cancerului de sân cu o echipă multidisciplinară de specialiști.

INSP: Cancerul mamar apare la orice vârstă, cele mai multe cazuri – între 50-69 de ani

Cancerul mamar este o patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au niciun factor de risc, iar cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor între 50 şi 69 de ani, afirmă reprezentanţii Institutului Naţionale de Sănătate Publică (INSP).

The post Teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului mamar, pentru femeile de peste 50 de ani din Cluj Napoca appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *