Începe sezonul virozelor. Medicii recomandă întărirea imunității și vaccinarea antigripală

Am avut parte de toamnă blândă până acum, dar tot nu scăpăm de obișnuitul val de viroze. Numărul de cazuri crește exponențial cu cât scad temperaturile, mai ales după începutul anului școlar și universitar. Medicii recomandă vaccinarea antigripală în această perioadă, mai ales a persoanelor din categoriile vulnerabile.

Într-o lună, de când s-au deschis școlile, circulația virusurilor a crescut foarte mult, spun medicii. Scăderea temperaturilor și imunitatea deficitară favorizează infecțiile respiratorii.

Specialiștii le recomandă părinților să nu le dea copiilor antibiotice când au viroze, ci să le stimuleze în mod natural imunitatea.

Doina Cherata, medic de familie: Să respecte regulile elementare: spălat pe mâini, stat în aer curat, alimentație sănătoasă.

Părinții sunt sfătuiți să se adreseze întai medicilor de familie și să nu meargă la spital cu cei mici când apar primele simptome de viroze.

Ramona Eftenaru, medic de familie: În cabinetul nostru vin pacienți de toate categoriile mici, mari dar și pentru prevenție. Am început deja vaccinarea gratuită.

În Neamț, medicii de familie au vaccinat aproape 6 mii de persoane, majoritatea fiind pensionari. Pentru copii există seruri cu administrare intranazală.

Roxana Pipirigeanu, medic primar, DSP Neamţ: Nu sunt cazuri grave încă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm în seamă prevenția și anume vaccinarea.

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonator, grupul de vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei: E luna perfectă pentru a te vaccina împotriva gripei, vaccinarea continuă și în decembrie. Dar, cu cât ne îndepărtăm de debuitul sezonului, crește riscul.

În zilele următoare, Direcția de Sănătate Publică Neamț va decide dacă sunt necesare măsuri suplimentare, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor din prima parte a lunii octombrie.

The post Începe sezonul virozelor. Medicii recomandă întărirea imunității și vaccinarea antigripală appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *