Lasconi, răspuns la invitaţia lui Nicolae Ciucă: Ce alegeţi?

Lasconi, răspuns la invitaţia lui Nicolae Ciucă: Ce alegeţi?

Preşedinta USR, Elena Lasconi, îi cere liderului PNL, Nicolae Ciucă, să clarifice intenţiile pe care le are şi să se gândească la „cât de mult rău face PSD” la guvernare, alături de liberali.

„E clar. Onoarea, curajul şi respectul sunt doar vorbe goale pentru ostaşul din fruntea PNL. Am ascultat ce a spus domnul Ciucă, dar nu prea e clar ce invitaţie adresează. Să ne vedem să bem o cafea sau de ce?

Bem cafea în timp ce PSD şi Ciolacu anulează democraţia din România şi invalidează candidaţi? Oricum, negocierile nu se fac prin intermediul mass-media. Dacă domnul Ciucă e serios, să se mai gândească puţin la cât de mult rău face PSD la guvernare de mână cu PNL-ul condus de acelaşi Iohannis care ne-a dat afară de la guvernare ca să-şi facă jocurile”, a scris Lasconi, pe Facebook.

Ea îl invită pe Nicolae Ciucă la „discuţii serioase”, în cazul în care vrea, „pe bune, să se lepede” de PSD.

„Sau îl aşteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic. Şi apropo de balet, mă întreb ce discută domnul Ciucă mâine cu filialele PNL, dacă tot le-a convocat.

Poate un plan despre cum să pară că-s în opoziţie în vreme ce împart puterea cu PSD? Neserioasă abordare, domnule general. Lucrurile sunt simple, cam ca în militărie: e da sau nu, la dreapta sau la stânga. Deci, domnule Ciucă, ce alegeţi: banii şi puterea sau poporul?”, mai scrie Lasconi.

Marţi, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat că îi invită pe liderul USR, Elena Lasconi, şi pe reprezentanţii acestei formaţiuni politice la sediul PNL pentru a discuta despre viitorul ţării, el susţinând că moţiunea de cenzură anunţată de Lasconi este un „exerciţiu neserios”, deoarece configuraţia parlamentară nu permite un guvern de dreapta, conform Agerpres.

„Astăzi suntem la guvernare cu PSD pentru că USR a decis în 2021, după şase luni de guvernare cu PNL, să părăsească guvernarea şi să depună moţiune de cenzură împreună cu AUR. Astăzi vedem acelaşi exerciţiu neserios al aceluiaşi actor, USR, condus de doamna Lasconi.

Anunţă o moţiune de cenzură din maşină, fără un text, fără discuţii cu noi. Spun asta pentru că şi dumneaei ar trebui să ştie, ca şi mine, că actuala configuraţie parlamentară nu ne permite un guvern de dreapta, aşa cum mi-l doresc”, a precizat Ciucă, într-un mesaj video transmis pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *