Marsilia: Asasinat comis de un băiat de 14 ani, în drum spre o crimă la comandă. Adolescentul fusese recrutat de un deținut pe rețelele de socializare

Franţa este în stare de șoc, după o crimă ale cărei detalii vă avertizăm că v-ar putea afecta emoțional. La Marsilia, un șofer a fost a fost împușcat chiar la volan de un băiat de numai 14 ani. Mai mult, acesta îi ceruse să îl ducă undeva, unde urma să comită o crimă la comandă. Adolescentul fusese recrutat de un deținut pe rețelele de socializare. Detalii de la corespondentul TVR în Franța, Mihaela Antoche.

Bărbatul de 36 de ani, pasionat de fotbal, tatăl a trei copii, era în mășină în momentul în care tânărul de numai 14 ani l-a împușcat în cap, doar pentru că refuzase să-l conducă în locul unde urma să comită un asasinat la comandă, pentru care fi putut primi 50.000 de euro.

Locuitorii din cartier se tem, iar panica se simte la tot pasul, cu atât mai mult cu cat crima a avut loc lângă o școală.

Este înfricoșător pentru părinți și copii. Fiica mea este speriată, nu doarme noaptea. Mi-a spus: „Mama, hai cu mine la școală, mi-e frică!”

Mă gândesc în special la elevii din clasele primare și la cei de gimnaziu, care sunt traumatizați. Acest climat provoacă anxietate.

Îngrijorează vârsta suspectului, acum reținut de poliție, și modul în care a fost recrutat de un deținut care ar fi vrut să răzbune uciderea unui asasin angajat, în același mod, de 15 ani, săptămâna trecută. Acesta a fost înjunghiat de 50 de ori și aproape ars de viu.

O crimă care a surprins prin cruzime și care arată dimensiunea violențelor și reglărilor de conturi între bandele de traficanți de stupefiante din Marsilia.

Ceea ce mă șochează este modul în care un copil de 14 ani poate avea o armă care ucide. Poate că tinerii sunt pur și simplu manipulați sau atrași de bani care se câștigă ușor.

Asociațiile victimelor traficului de droguri din Marsilia cer autorităților mai multe resurse pentru poliție și justiție, dar și pedepse mai mari pentru cei gășiți vinovați, eforturi de sensibilizare a tinerilor și acțiuni de prevenție.

The post Marsilia: Asasinat comis de un băiat de 14 ani, în drum spre o crimă la comandă. Adolescentul fusese recrutat de un deținut pe rețelele de socializare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *