Joe Biden și-a amânat deplasările externe din cauza uraganului Milton, care a urcat în categoria maximă

Uraganul Milton care ameninţă Florida a revenit în categoria 5, cea mai înaltă pe scara Saffir-Simpson, cu vânturi de până la 270 km/h, a anunţat marţi Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA, notează AFP.

Milton ar urma să devină un „uragan major şi periculos” atunci când ajunge pe coasta de vest a Floridei în cursul nopţii de miercuri spre joi, a precizat NHC în ultimul său buletin.

Milton ar urma să atingă uscatul în acest stat din sud-estul SUA, al treilea cel mai populat din ţară, în noaptea de miercuri spre joi, după ce luni a urmărit coasta nordică a peninsulei mexicane Yucatan. 

Joe Biden a renunţat la deplasările prevăzute la sfârşitul săptămânii în Germania şi Angola, ‘având în vedere traiectoria şi forţa prognozate pentru uraganul Milton’, a anunţat marţi Casa Albă, notează AFP şi dpa.

Preşedintele SUA era aşteptat joi seară la Berlin pentru o vizită de stat, prilej cu care urma să aibă o întâlnire în patru sâmbătă cu cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer.

Cei patru urmau să participe în aceeaşi zi la un summit al aliaţilor Ucrainei, la baza aeriană americană de la Ramstein (sud-vestul Germaniei), în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Preluare: Agerpres

The post Joe Biden și-a amânat deplasările externe din cauza uraganului Milton, care a urcat în categoria maximă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *