Noi confruntări între forţele israeliene şi Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri că a interceptat „două proiectile” provenite din Liban, la scurt timp după ce în mai multe localităţi din zona de coastă de la sud de Haifa au răsunat sirenele de alarmă, informează AFP.

Sirenele de alertă au pornit şi în nordul Israelului. Marţi, armata israeliană a indicat că Hezbollah a lansat din Liban „circa 180 de proiectile”, în special înspre Haifa şi nordul Israelului..

La rândul ei, mişcarea islamistă libaneză a afirmat miercuri că a respins în două locuri, la Labouneh (sud-vest) şi Blida (sud-est), încercarea unor soldaţi israelieni de a se infiltra în sudul Libanului.

Hezbollah a mai făcut în ultima vreme anunţuri similare privind respingerea unor tentative de infiltrare ale armatei israeliene, care a lansat din 30 septembrie o ofensivă terestră în sudul Libanului.

După ce a slăbit mişcarea islamistă palestiniană Hamas, al cărei atac sângeros din 7 octombrie anul trecut a declanşat războiul din Gaza, Israelul duce acum un război deschis în Liban împotriva Hezbollah, aliată a Hamas, aminteşte AFP.

The post Noi confruntări între forţele israeliene şi Hezbollah appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *